"Thank God we're hot chicks with superpowers!"

Denna rubrik är ett citat från ett Buffy-avsnitt (ja, jag är ett Buffy the Vampire Slayer-fan, you caught me), och såna citat kan verkligen ge en ego-boost ibland. Vilket jag tror alla behöver då och då.
En annan rad som beskriver lite grann hur jag känner mig idag:

"Yes, life's a bitch sometimes. All you gotta do is slap her right back! Or just walk away, that works too..."

Inte för att mitt liv direkt är hemskt, jag har ett fint liv, men ibland är man bara lite... argh! Ni vet? Okej, det kanske är svårt att förstå såna där förklaringar, men det är typ så jag menar i alla fall. Så det var därför jag skapade den här meningen idag.
Plus, som ni kan se så innehåller den lite velighet också, vilket jag antar beskriver mig rätt så bra överhuvudtaget. :p

Nä nu ska jag fortsätta denna lite skumma dag med att försöka skriva en artikel. Samma artikel som jag skulle ha skrivit igår, men det blev inte så mycket med det...
Ha det bäst!

- Jen

Om man inte har något att säga så pratar man om vädret...

Vilken fin dag det var idag! En sån där härlig vinterdag med klarblå himmel och gnistrande vit snö, och allt är så ljust att man blir lite förvånad. Fler såna hitåt tack!

Jag har egentligen inget viktigt att säga, skulle bara påpeka att vintern kan vara fin ibland också. För er som nu inte visste det. Vilket oftast brukar vara jag, så mycket som jag har gnällt på den i år. Men nu kanske våren kommer snart!

Haha, men appropå ljust så man blir förvånad... När jag vaknade häromdagen och gick ut i köket för att äta frukost så blev jag minst sagt bländad. Hyresvärden hade tydligen fixat alla lampor som hade slocknat i korridoren, och alltså även den starka lysrörslampa som sitter precis ovanför min dörr. Det var ju också en liten trevlig chockstart på dagen... :p

Nä nu ska jag äta middag och sen fortsätta försöka skriva artikel. So long suckers!

- Jen


Monday, monday... oh well.

Helgen var riktigt nice. Mycket fest och roliga människor, kul var det! Måste göras om snarast. :D
Men som vanligt så kommer det alltid en måndag sen. Den där dagen då verkligheten gör sig påmind igen och man får lite ångest över saker som man inte brydde sig om under härliga fredag-lördag. Skolarbete, tidningsartiklar som ska skrivas, ekonomin i slutet av månaden... Livet känns svårt ibland. Okej, skolan och tidningarna brukar faktiskt vara ganska roliga, men precis efter en bra helg är jag inte alltid jättepeppad på att börja med jobbet igen. Tur att det är tisdag snart.

Nej skärpning nu. Tråkiga dagar är inte kul, men när man inte kan göra så mycket åt det så får man se till att göra dem roliga med vad man har. Som en man på systemet uttryckte det när han såg de långa köerna i fredags:

"Vi dricker mjölk istället!"

Underbar det löser sig-positivitet!
Nu ska jag också vara positiv och börja laga min gourmetmiddag. Fiskpinnar rules!

Over and out.

- Jen


Mer om män...

"men suck!"

Ojdå, där kom en till sån där grej som låter lite fel... Detta skrev jag som personligt meddelande på msn. Sedan såg jag att det för engelskspråkiga människor tolkas väldigt annorlunda än om man som jag faktiskt tänkte att det skulle vara på svenska. Men kul blev det! :D

-- Binky


Någon har stulit vår tjejtjusare.

"Har ni en damsugare o låna ut? Nån jäkel har ju snott våran."

Den frågan ställde jag till en kompis via msn tidigare idag. Två sekunder senare såg jag mitt misstag och började fnissa. Vad fel något kan låta när man missar en liten bokstav, och oj så roligt det blir ibland när man är trött/skriver för fort!
Jag måste göra det oftare.

-- Binky


Once and for all.

Kommentar från mega man nyss:

Vem är binky?!



Okej, jag har fått den här frågan några gånger på olika ställen nu... Antar att jag inte varit tillräcklgt tydlig då.
Binky är alltså fortfarande jag, hon är en del av mig, eller vad man ska säga. Det är min flum-sida som jag helt enkelt gav ett namn, mest för att det ska bli lättare att se när jag skojar eller larvar mig. Vilket jag gör rätt ofta.

Alltså:

Jen: seriöst
Binky: flum

Hoppas det är lite klarare nu. :)
För övrigt så är jag nyfiken på vem mega man är! Haha.

- Jen

Twitter.

Ok, jag skapade ett Twitter-konto. Om det hjälper mig att få ett nice jobb i framtiden så blir jag glad. :D Dessutom kan det ju vara kul också. Hoppas det.
Här är adressen i alla fall:

http://twitter.com/jenny_blomberg


Nej nu måste jag börja jobba... Snart.
TTFN!

- Jen

Fettisdagen.

Japp, jag har ätit semla idag! Surprise. :p Men denna dag infaller ju faktiskt bara en gång om året. Fast därmed inte sagt att man bara kan äta semla en gång per år... Jag måste börja träna igen snart.
Appropå träning så har jag och Camilla anmält oss till en steppkurs nu! Kommer bli superkul tror jag. Fast den börjar inte förrän i slutet av mars så det är ju ett tag kvar, vilket är lite synd. Jag vill börja nu! Är supertaggad. :D

Idag har jag varit i skolan. Faktiskt enda dagen den här veckan som vi har schemalagd skoltid, vilket är lite skönt. Fast vi ska ju börja arbeta med uppsatsen nu, och sen så är det Filosofen, och JWG... Massa möten hit och dit och massa grejer att skriva känns det som. Är lite trött, men det är kul också. O just det jäklar, jag skulle ju kolla upp lite grejer till mötet imorrn... Tur att jag kom på det.
I alla fall. Föreläsningen idag var riktigt bra. Kan tänkas att det var den bästa hittills på utbildningen, tror nästan det. Härlig lärare och intressant ämne, det är en bra kombination!
Bland annat pratade han om sociala medier och nätverk och hur det har förändrats med tiden. Han sa också att många arbetsgivare idag inom vårat område kollar upp vilka sociala nätverk som arbetssökande finns med i, om man har gjort något avtryck i den virtuella världen. Samt att de som inte är med i något sådant nätverk rätt ofta faller bort i den första gallringen i en anställningsprocess. Vilket i princip fick hela klassen peppade på att skaffa egna Twitter-konton, som var ett av hans exempel.
Jag är också rätt sugen på att börja twittra nu. Dels så kanske det kan vara kul, och om det dessutom kan hjälpa en att få ett jobb i framtiden så är det ju definitivt värt det. Ska fundera mer på saken...
Ok, resten av dagen då. Jag har träffat Camilla och ätit middag. Pasta med färdig tomatsås och vitlöksbröd till, superenkelt och jättegott! Det är de små sakerna som gör det. :)

Nu hade jag tänkt ta det lite lugnt eftersom jag är rätt trött, men nähä. Kom ju på att jag har massa saker att göra som jag hade glömt bort. Suck. Jag är hopplös. Aja bara att sätta igång då.
Ha det bra!
Over and out.

- Jen

Kläder och choklad :D

Haha, måste bara dela med mig av det här.
Som ni säkert vet så tycker de flesta tjejer om att shoppa. Så även jag. Så, igår var jag och Therese runt i lite affärer på förmiddagen. Norrköping är ju inte riktigt som Stockholm när det kommer till shopping, men det finns en hel del bra affärer här också. Som till exempel New Yorker, som jag har upptäckt på riktigt sen jag flyttade hit. Där kan man alltid hitta något fint som man bara måste ha.

Till gårdagens fynd då. På just New Yorker hittade jag en t-shirt som bara var så Jag att jag faktiskt inte kunde låta bli (fast man borde spara...). Ni kommer att förstå varför. Detta är nämligen vad som står på den:


Give me the chocolate and nobody gets hurt!


Alltså: Jag + choklad. Jag har fått höra (från familjen, hela släkten, korridorare, kompisar...) att man lika gärna kunde sätta ett = där istället. (Iofs så gäller det även när det gäller t.ex. glass, men kanske speciellt choklad. Eller ännu bättre, Ben & Jerry's chokladglass!)

Så, har jag någonsin haft en tröja som speglar min personlighet så bra? Don't think so.
Haha, man måste kunna skratta åt sig själv!

-- Binky

Söndag.

Slutet på ännu en vecka. Den visade sig försvinna (haha, lustig formulering! Visa sig försvinna...) ungefär lika snabbt som alla andra, även fast den kändes otroligt seg där i början. Man tror att den ska vara i en evighet och så vips är den över i alla fall. Tiden fungerar på skumma sätt ibland.

Vad har hänt här sen senast då?
Jaa, på onsdagen var jag i skolan. Hände inte så mycket spännande vad jag kommer ihåg. Men det var ju några dagar sen och mitt minne är ju inte alltid det bästa haha.
Större delen av torsdagen spenderades helt däckad i sängen. Elak förkylning. Underbart.
Fredag: Struntade i förkylningen och gick till skolan. Sen intervjuade jag en talesperson för Norrköping Pride för Filosofen (kårtidning). Sen struntade jag ännu mer i förkylningen och gick och åt våfflor med Camilla & Therese. Gott! Tror faktiskt promenaden (väldigt kort visserligen) i den kalla friska luften hjälpte rätt bra också. :)
Igår var jag på mitt livs första riktiga basketmatch! Riktigt kul och spännande, verklig nagelbitare i slutet. Dolphins damer mot Telge (alltså Norrköping mot Södertälje), och Dolphins vann till slut i sista sekunden. Kul var det! Och för den som undrar var jag där för JWG:s webbtidning.
Sen på kvällen var det förfest hos några i klassen, och sen vidare till Kärleksfesten 2010 på Trappan. Rolig kväll!

Och nu är det alltså söndag, och även Alla hjärtans dag. Hoppas att alla par där ute har en fin dag, och att alla singlar inte blir för deprimerade.

Nu ska jag fortsätta försöka skriva min krönika. Det har inte gått så bra hittills, och deadline är imorgon... Får skärpa mig lite nu tror jag. Wish me luck! Och om ni känner att ni inspirerar andra till skrivande just idag så får ni gärna höra av er... :p
Kram!

- Jen

Hjärnverksamhet: låg

- Mitt vatten smakar apelsin.
- Jag är lika snorig som en treåring mitt i värsta förkylningsepedemin på dagis.
- Idag är det tisdag.

Sorry, det här var ungefär vad min för tillfället (eller snarare för veckan) otroligt sega hjärna lyckades spotta ur sig just nu. Under protest. Den vill inte alls nuförtiden.
Dessvärre skulle jag behöva den, eftersom jag har massor att göra. Som till exempel att vara kreativ och skriva en krönika. Det går inte speciellt bra. Det är svårt att få idéer, inspiration, flow när huvudkontoret är tvärstängt. Igenbommat på grund av överbelastning. Personalbrist. Vattenskador. Tomt så in i helvete. Tillbaka vem vet när.
Vi ses då.

- Binky


Me vs The machines. Bring it!

Jag och datorer (och teknik överhuvudtaget egentligen) kommer oftast inte speciellt bra överens. Särskilt min egen dator bara älskar att jävlas med mig. Alltid är det något som inte funkar, den vill helt enkelt inte göra som jag vill att den ska. Den är som en elektronisk version av hackspetten i Kalle Ankas jul. Och jag är då Kalle. Underbart.
Rätt mycket av tiden som jag spenderar vid min dator används till att tjafsa med den. Ungefär som jag och syrran brukade bråka när vi var yngre, vi var som hund och katt rätt ofta. Men nuförtiden tror jag sjutton att min dator har tagit över rollen som retsticka nr 1. (Aja, då har jag ju i alla fall en mycket bättre relation till syrran då, det var ju bra.)

Senaste exemplet i den långa raden av jävligheter som min dator har för sig:
Tidigare idag tog jag en massa fina bilder på syrran för en skoluppgift. Några av dessa tänkte jag nu lägga upp i ett album på min sida på Facebook. Icke. Datorn totalvägrar. Jag satt i över en timme och lyckades sammanlagt få upp så många som 1 bild. Kul.
Inte vet jag om det är datorn eller Facebook som bråkar, men jag skyller på datorn. Det brukar vara den.

Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Jag måste nästan ha varit någon sorts datorseriemördare i ett tidigare liv, och nu hämnas de genom att krångla så mycket som möjligt så fort jag kommer i närheten.
Men skam den som ger sig. Vem f-n blir överlistad av en dator egentligen?? (Ja, okej, jag blir det, men jag låtsas fortfarande som att det är jag som bestämmer i det här förhållandet.)
Så, detta är ett krig som jag inte tänker förlora. I slutändan kommer bara en av oss att stå upp.
Men innan vi börjar har jag bara en fråga:

Var f-n är min personliga datorsupport när man behöver honom?? Här behövs förstärkningar!

-- Binky

Softa i soffan-kväll :)

Blir en lugn lördagskväll denna veckan... Jag är hem-hemma i Stockholm och umgås mest med familjen och katterna, vilket är rätt skönt. Lite nice att komma iväg från skolan och Norrköping några dagar ibland, även om det bara är över en helg. Jag tror att jag behövde det lite nu, är rätt så mycket på gång i skolan och runtomkring så behövde ta en liten paus. Dessutom har jag varit lite halvförkyld av och till hela veckan, vilket inte gillas speciellt mycket.
Så ikväll ska jag bara sega, kolla på melodifestivalen och äta chips! :D

Men imorgon eftermiddag bär det av tillbaka till min nya stad igen.
Innan dess ska jag dock ha roligt med min coola kamera och ta massa foton på syrran! Jag brukar i och för sig ta rätt många bilder på just syrran, och på katterna, eftersom de alltid ser roligast ut på bild, men den här gången är det faktiskt lite seriöst. Jag har en uppgift i skolan att ta en bild som rör något av ämnena tid, rum eller identitet. Kommer bli kul att leka fotograf lite grann! :D
Sen vet man aldrig, någon av bilderna kanske till och med kommer upp här på bloggen. Jag har ju varit väldigt dålig på att lägga upp foton, tänkte försöka komma igång med det lite när jag hittar något som duger... Jag är dock väldigt självkritisk när det kommer till fotografier så det kan dröja ett tag haha! Men några av dessa än så länge otagna bilder på syrran lär i alla fall komma upp på min sida på Facebook, hon har ju ett helt album tillägnat sig där! Vilket är ytterst få förunnat. Eller, hon är ju faktiskt den enda hittills... (Det är tur att syrran inte tycker det är lika roligt att ta bilder på sitt syskon, för det skulle nog kunna sluta illa...) :p

Ok, nog om fotografering, nu ska jag fortsätta med min mysiga hemmakväll. Hoppas ni också har en trevlig lördag. Ha det bäst!

- Jen

Dagens citat.

"Öööh. Jag e student."
- Chris.

Haha, så bra! Nu är detta rätt taget ur sitt sammanhang, men bara så ni vet så tänker jag börja använda det. Typ som svar på alla svåra och krångliga frågor folk ställer. Ungefär dagligen alltså. Det passar ju till allt! :D

Exempel:
Någon: - Kan du förklara skillnaden mellan Big Brother och Paradise Hotel för mig?
Jag: - Öööh. Jag e student.

Haha, totally random!
Gotta love it.

-- Binky

Pancakes rules! :p

Pannkakor är sjukt gott ibland. Barnsligt gott, man blir glad när man ska äta pannkakor. Fast jag äter det inte så ofta, därför att när jag gör det så blir det alltid för många, vilket skapar ett rätt äckligt illamående. Jag tror det är grädden.
Men nu har jag alltså käkat just pannkakor idag (varav några små från en liten ♥-stekpanna, födelsedagspresent från kusinen som jag tycker är jätterolig! Barnsligt som sagt haha.). Och ja, jag mår lite illa, men jag är också glad. :) Pannkakor kallar fram glada barndomsminnen. (Och "ungdomsminnen" också för den delen, eftersom jag aldrig riktigt slutat tycka om denna skumma blandning av mjöl, mjölk och ägg...)
Mormors specialpannkakor när man hade vart där och hjälpt henne med städning. Pappas som alltid har varit mycket bättre än mina. Mammas ugnspannkaka, en supergod variation.

För att inte tala om alla pannkaksätar-tävlingar jag haft mot syrran genom åren! Sen var det ju också en som syrran och jag hade (tillsammans) mot hennes dåvarande pojkvän. Snacka om dött lopp, den killen har verkligen ingen botten i sig. Han fick väl i sig fler än jag o syrran kunde äta tillsammans. Sen tog de slut... Och jag mådde illa.

Eller om man går ännu längre bakåt i tiden. Jag kommer ihåg en gång när jag var kanske åtta eller någonting, och skulle skriva en lista på mina favoriträtter. Vet inte varför, kan ha vart för skolan. Iaf, vilken unge tycker inte om pannkakor? Det hamnade rätt högt på min lista i alla fall. Eller rättare sagt, "pangkakorna" gjorde det.
Kommer ihåg att mamma, pappa & syrran skrattade och tyckte det var gulligt och jätteroligt, men vadå? Jag hade väl inte kopplat att ordet kom ifrån att man tillagar maträtten i en stekpanna? Vem bryr sig om sånt när man är åtta år gammal liksom? Inte jag. Men jag tror att det kan ha varit där som språknörden i mig började skapas. :p Men det är en annan historia.

Okej, nu började jag må ännu mer illa, måste sluta tänka på pannkakor... Dessvärre är det så att jag har en massa sånt i frysen nu, eftersom jag stekte till ungefär 6 personer...
Någon som blev sugen?

-- Binky

Skum dag. Skum-dag? Skumtomte!

När man försover sig på morgonen blir hela dagen lite konstig. På förmiddagen är man, eller i alla fall jag, rätt trött och seg (iofs inget ovanligt kanske, men det blir t.o.m. ännu värre när jag försover mig). Sen när jag väl kommit ur min koma så blir jag ofta lite hyper. Som nu till exempel. Det är oftast inte bra att ha en massa energi på kvällen när man snart ska sova. Tur då att jag är ledig just imorgon! :)

Så, hur ska man bli av med all denna energi? Plugga? Nä. Jobba med reportaget jag ska göra? Nja. Hoppa runt i rummet som en galning? Kanske. Dans är ju alltid kul!

Jag kommer iaf inte kunna sova än på ett tag. Så i brist på annat sätter jag nog på lite bra musik och börjar släppa loss nu. Fun fun! Man kanske borde försova sig lite oftare? Det visade ju sig att det var ganska roligt. :p Ni borde prova någon gång!

Första låten: "I like to move it" med will.i.am. Tänk vild lemurdans!

-- Binky

Ny vecka och ny månad.

Hej alla!
Idag är det måndag. Vanligtvis en av veckans värsta dagar, men den här måndagen har faktiskt inte varit så farlig.  Frånsett att jag har varit lite seg och trött, och hade väldigt svårt att hålla ögonen öppna på sista föreläsningen, så har det ändå varit en ganska bra dag. Eller, den har väl varit som en normal dag, varken plus eller minus, så då får det väl räknas som en bra dag då. Man måste ju vara positiv. :)
Det var dock meningen att jag skulle gå till gymmet, men jag riktigt så mycket energi hade jag inte. Det ÄR ju faktiskt måndag ändå... Så då åt jag glass istället. :D Man kan inte tänka på Beach 2010 varje dag, haha. Det är ju ett tag kvar, det är ju bara februari... (Och appropå det så tycker jag fortfarande att snön och isen kan få försvinna nu. Jag höll på att göra en till vurpa idag. Det var dagens minus.)

Men iaf, helgen var väldigt nice, en av de bästa i Nkpg på länge. Inte för att de inte brukar vara bra, men denna var lite speciell tror jag.
Våran förfest här på Gripen (alltså huset jag bor i, för er som inte visste det) var lyckad och rolig, och Vinterkravall-N sen efteråt var superbra. Massor med människor och massor med kul! Och även massor med alkohol för vissa, men så farligt var det faktiskt inte för min del, pappa. Stop worrying, I'll be fine. :)
Gycklet som jag pratat om gick bra, fast jag var rätt nervös... Men det var kul! Det känns som att jobbet med Hovet kommer bli jätteroligt! Vi är ju dock inte Hovet officiellt än. Först måste vi gå igenom en rad tester och prövningar under Skiftesveckan, men jag har inte hört något mer om den, så den är nog inte än på ett tag. Men jag är lite nyfiken på vad vi kommer få genomlida, haha! Det blir nog tufft, men vad gör man inte för att förtjäna sin plats i Det Kungliga Hovet? :p

Vad kan jag annars säga då? Hmm... Just nu borde jag börja jobba på ett reportage för Filosofen, men är inte speciellt peppad på det... Får nog bli imorgon istället! :D Men om jag känner mig själv rätt så blir det nog inte då heller... Tur att det är en månad till deadline.
Och appropå skrivande. Det har varit rätt så dåligt med kommentarer på den här bloggen... (Ja, syrran, jag kommer ihåg din kommentar, den var fin.) Inte för att det är tvång på det, men kommentarfältet är faktiskt till för att ni ska skriva in era tankar och reaktioner på blogginläggen. :p Eller vad som helst som ni känner att ni vill dela med er av. Det skulle vara kul om ni skrev ibland! Kanske vad ni tycker om bloggen? Annars kan jag ju inte veta hur jag ska slipa på den!

Ok, nu blev det ett sånt där långt och rätt så seriöst inlägg igen... Jag tror jag behövde skriva av mig lite grann. Det kan nog vara bra, fast nästa gång kan man ju hoppas på att det är något skolarbete som hamnar i skottlinjen istället... :p Men ok, nu lägger jag ner för den här gången. Ha det bra och go crazy i kommentarfältet!

TTFN!

- Jen

RSS 2.0