Recap.

Ojoj vad fort den här veckan gick, tiden bara flyger iväg! Har haft fullt upp med uppsatsskrivande, möten, lägenhetsletande, Hovetjobb... Trött hjärna, panik & skräck, glädje & förväntan och som vanligt massa härligt flummande med resten av Hovet, ungefär så har väl min "känslovecka", eller vad man nu ska kalla det, sett ut.
Men om jag tar det från början, kanske reda ut begreppen lite grann:

- Uppsatsskrivandet: Som namnet antyder så håller vi på att skriva uppsats i skolan. Jag skriver tillsammans med Emma, vilket går jättebra, de senaste dagarna har arbetet verkligen gått framåt. :) Ämnet för uppsatsen är barnsagor och deras underliggande budskap, det är väldigt spännande! Inte så jätteofta man får läsa sagor i forskningssyfte, jag älskar KSM. :)
Sagorna vi valt är Den fula ankungen, Muminberättelsen Det osynliga barnet, och Pettson & Findus; Tomtemaskinen.
Parallellt med denna uppsats gör vi också en produktion, vilket ska bli en lite speciell ljudsaga, tillsammans med ytterligare tre klasskompisar.

- Möten: Tja, jag är i princip alltid på möten känns det som. :p Det stora den här veckan är att jag på årsmötet blev vald till nästa chefredaktör för LiNoPressen, den webbaserade studenttidningen jag skriver för här på universitetet. Det här är sjukt kul och spännande, men jag är samtidigt något nervös... Att vara chefredaktör känns ju en aning större än att vara en av några redaktörer, som jag är nu. Aja, jag tillträder ju inte förrän i vår någon gång, så jag har ett tag på mig att lära mig. :) Tror det här kommer bli jätteroligt, och sen är det ju en väldigt bra merit för framtiden!

Lägenhetsletande: Japp, jag överger snart mitt kära korridorshus Gripen. Den ursprungliga orsaken till detta är att syrran blivit mer och mer allergisk mot våra katter, så pappa undrade om jag ville leta efter en liten lägenhet och ha kissarna här hos mig i Norrköping istället. Så jag ska alltså bli kattägare dygnet runt igen! :)
Sen rullade det vidare, och nu ska jag plötsligt flytta ihop med min pojkvän också. Snacka om bra bonus! :D Happy. :)
Vi har hittat en jättefin tvåa som vi hoppas på, och verkar som vi får den... :)

Hovetjobb: Sen Nolle-p tog slut har ju Hovet legat lite på is. De nya eleverna har kommit in i sina roller, och behöver inte längre sina trogna universitetsvägvisare så mycket. Men nu kommer vi tillbaka, och det med en skräll!
Hovet ska nämligen gyckla igen, det var alldeles för länge sen. Festeriet Skumpa anordnar en julsittning, och vi är en del av underhållningen! Kommer bli sjukt kul tror jag, men ska väl egentligen inte säga mer om det här... Hemlis! :D
Rapport kanske kommer sen, haha.

... och det var väl min vecka tror jag. Har säkert glömt bort något nu, är väl lika förvirrad som vanligt. Iaf, slutsats, tiden går fort när man har roligt!
Nu ska jag ut i snöyran ett tag, catch up with you later! Kram!

- Jen

Ännu ett djurläte från min mage.

Nu lät min mage "oink". Himla skumt
Just det, jag skulle ju sova ja. Så var det. Ok.

-- Binky

Förvirrad som vanligt.

Men vad är det med mig och datorer egentligen? Den här bloggen har krånglat lite den här veckan, senaste inlägget (ja inte detta alltså, utan det innan) har försvunnit och kommit tillbaka lite som det vill. Ingen aning om vad det handlade om. Får väl se om det fortsätter. Datorer...

Nu ska jag nog sova snart.. Men hoppas bloggen håller sig vaken nu.
Godnatt!

- Jen

Fredag till måndag i ett litet inlägg.

En bra helg är nästan slut. Snart är det ny vecka och nya tag, men inte riktigt än. Lite jobb och huvudbry kvar, sen kan det få bli måndag. När jag är klar med helgen.
I fredags hade jag en riktigt fin dag, tack vare kompisar, släktingar och en pojkvän i världsklass. Att fylla år är inte dumt alltså! :D
Ja, jag vet, jag är barnsligt förtjust i födelsedagar. Men vem är inte det egentligen?

I lördags tänkte jag och Cicci äta våfflor, men se det gick inte som planerat. Vår vanliga otur, stället var nämligen stängt just den här veckan. Så jäkla typiskt, vi som var jättesugna på smarriga våfflor! Men men. Vi fick göra om planerna, och det blev väldigt trevligt till slut i alla fall. Dessutom såg vi en kändis, en liten tröst! :p

Nu idag har huvudmomentet varit möte med Hovet. Vi håller på att planera lite gyckel, kul kommer det bli! Nice att träffa dem igen också, var ett tag sen Hovet hittade på något.

Nä, nu ska jag nog städa mitt rum lite grann... Imorgon ska jag och Emma jobba med vår uppsats här hos mig, och det kan ju inte vara hur stökigt som helst, tycker man. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag inte städa hur mycket som helst... Du får ha lite överseende med mig Emma! :p

Ok, bbl. Hugsies and kisses.

- Jen

Snart är mitt tålamod slut. Och ärligt talat, jag brukar ha ett jävla tålamod.

Lapp om golvvård på min korridorsdörr när jag kom hem i eftermiddags:
Gå inte in här idag, 15/11.

Nähä?? Hur ska jag komma hem då, hade ni tänkt er?

Sen tänkte jag att sist jobbade de med golvet på morgonen, och medlet borde torka på några timmar, så golvet kanske är klart?
Nehej du, jag hann inte ta mer än två steg innanför dörren innan en kvinna kommer runt hörnet och skäller ut mig för att jag står på golvet.

Jag: Men hur ska jag komma hem då?
Kvinna: Det tar bara en timme att torka!
Jag: Ja, och hur ska jag veta när ni började då? Ni kanske skulle ha skrivit någon tid på lappen?

Idioter.

Ursäkta språket, jag börjar bli ganska så trött på det här. Eller ärligt talat, mer förbannad. Klantskallar.

Någon timme senare knackar samma kvinna på min dörr och säger att "nu ska vi börja med slutbehandlingen, så ska du gå någonstans den närmaste timmen? I så fall måste du gå nu."
Så nu har jag alltså rumsarrest. Igen.
Underbart.
Och fan, nu har ju min tvättid börjat också. Trött jag blir.

- Jen

Årets första skridskotur. Utan vurpor!

Har nyss åkt kana på ett nybonat köksgolv. Spännande var det! Inte något man gör så ofta direkt. :)
Fast personalen blängde surt på mig när jag gled runt där... Men vafan, ska de bona golvet utan att förvarna hyresgästerna innan, då får de skylla sig själva om någon måste gå där i sin jakt på frukost.
För övrigt har jag nu alltså ett par skor som är nybonade på undersidan. Aja, det kanske täpper till hålen... Då slipper jag ju bli blöt om fötterna nu! :D Bonande är visst bra på många sätt.

-- Binky

Ingen gillar att vara bakis.

Om jag idag äter en bakispizza från i lördags, är den då fortfarande en bakispizza? Det skulle ju i så fall betyda att jag är bakis från igår, varav bakfyllan och bakispizzan.
Det skulle ju i sin tur alltså betyda att jag festade på en söndag? Inte konstigt att jag inte gillar måndagar så värst mycket.

-- Binky

Skinkstut & fothus, nya saker jag lärde mig i helgen.

Helgen var inte dum alls! Trevlig, rolig, spännande, underhållande... Riktigt härligt med såna veckoslut!
Just nu sitter jag och äter chips. Väldigt trevligt sätt att spendera en lite seg söndagseftermiddag på faktiskt, rekommenderas starkt. För övrigt har jag verkligen inte kommit igång med träningen efter sommaren ännu, så jag får faktiskt äta chips och andra onyttigheter, intalar jag mig själv. It's my life. Eller vad man nu kan hitta på för ursäkt för att äta såna braiga saker som chips, godis, glass, pizza...

Det här med intalning (intalande? Finns det ens en sådan form av det ordet?) är ett ganska spännande ämne ibland. Människor kan komma på så många ursäkter och orsaker till att de får eller borde göra allt de gör, att livet är på ett visst sätt, eller vad det nu kan vara. Typ att Pizza Hut serverar hälsokost, att tjejer skiter rosa moln, eller att det inte alls är kallt ute en novembernatt kl ett.
Men med tillräckligt mycket fantasi och en förmåga att alltid övertala sig själv så är allt bra.

Nu ska jag fortsätta äta lite chips, eftersom det är så nyttigt. Sen ska jag nog städa, även fast jag vet att det inte är nyttigt alls för mig. Living on the edge.

-- Binky

Vissa helger har potential alltså.

Idag kommer kompisen Therese hit! Kommer bli så nice, Norrköping och jag har saknat henne sen hon flyttade. Helgen verkar bli väldigt trevlig, en hel del festande med gamla och nya bekantskaper, inte dumt alls!
För övrigt ska vi alltså sova fyra stycken tjejer i mitt lilla rum på femton kvadrat, kan nog bli spännande. Hoppas vi får plats... :p

Nä, måste springa nu, nice talking to you!

- Jen

Silver lining, silver sky.

Så jäkla skönt, min hemtenta är godkänd! A weight off my shoulders. Har inte fått något slutgiltigt betyg eller kommentarer ännu, men nu vet jag i alla fall att jag klarade uppgiften. Så nu slipper jag tänka mer på den! :p
Jag firade denna akademiska framgång med att äta choklad. Ett väldigt trevligt firande, måste jag säga. Choklad är gott. :)

Även om det är läskigt eller går trögt ibland, så finns det alltid något som gör livet bättre. Life's a bitch, but the bitch is nice sometimes.
Love you guys.

- Jen

Dagens frustration.

Telefontid kl 08-09 och 13-14.
Kl 08-09 och 13-14 låter det typ så här i telefonen: "Just nu är det många som ringer. Vänligen försök senare."
Kl 14: "Våra telefontider är vardagar kl 08-09 och 13-14. Vänligen försök igen nästkommande telefontid."

Argh.
Blir knäpp.
Plus att jag är en av dem som inte har fått resultatet på sin hemtenta än. Underbar dag.
Jag behöver en kram...

- Jen

RSS 2.0