Lugnet före stormen.

Ikväll händer det inte mycket. Jag tänker ta det lugnt, lyssna på musik och käka halstabletter. Håller nämligen på o blir förkyld tror jag, och det vill jag verkligen inte, för imorgon kväll måste jag vara på topp! Första utmaningen för nya Hovet och Skumpa, förfesten "Legendarisk förfest", som alltså är för gamla Hovet och Skumpa (aka Avslaget!). Det blir nog superkul tror jag, men är lite nervös också haha. :p Gyckel alltså...
Efter detta spektakel drar vi allihop vidare till Vinterkravalle-N, en av årets största studentfester i Norrköping. Spännande!

Om den gågna dagen har jag inte så mycket att säga... Skola, möte, träffa kompisar... Så vi kör en till Dagens-lista istället! :D So here goes:

Dagens bästa: Filmvisning för analys i skolan: Simpsons-avsnitt. Haha, fine by me. Soft! 
Dagens sämsta: Halsont. Usch.
Dagens låt: "I Wish I Was A Punk Rocker (With Flowers In My Hair)" med Sandi Thom. Inte störst, men definitivt en stor favorit just nu.
Dagens jobbigaste: Jävla is. Jävla skor. Helvetes jävla svanskota. Vår nu! 
Dagens citat: "Vilket rent kök ni har!" - Snubben som fixade vårat avlopp. Reaktion: que? Ja, ok, jämfört med vissa andra kanske, men rent...? Not really. :p

Ok, där var en liten lista. Hope you enjoyed it. Nu ska jag ringa min pappa. Sen får vi se. Vad ska ni göra?
Kram alla!

- Jen

Sms-humor.

Höll på o radera massa sms i min telefon. Hittade då detta härliga skojmeddelande från min kompis Emma:


Är du man eller kvinna?
Osäker?
Ta reda på det längre ner...
.
.
.
(scroll, scroll, scroll)
.
.
(scroll, scroll, scroll)
.
.
.
.
Inte i sms:et idiot!! B-)



Haha, såna här saker roar mig otroligt mycket ibland!

-- Binky


"Nu är det slut på veckan, dags för fredagsmys!" Hihi.

Snart är det fredag! Det är något speciellt med denna veckans femte dag (om man nu räknar måndag först och söndag sist, vilket jag gör). Slut på veckan, snart helg... Jag tror sjutton fredagar är bästa dagen på hela veckan!
Morgondagen, som är en fredag :p, ska jag börja med att sitta på föreläsning. Det är väl det enda som skulle vara jobbigt då, skolan börjar 8.30... Haha, vi på KSM är verkligen bortskämda med sena, korta dagar med rätt lite jobb, om man jämför med andra program! Men någon ska ju gå på flum-programmet också!
Efter lunch är det filmvisning, med "Historiskt tema". Men jag hörde också någonting om att vi ska kolla på Simpsons, hur nu det skulle gå ihop... Aja, det blir nog bra iaf.

Efter det har jag väl inga direkta planer. Jag ska eventuellt träffa en kompis som går i KSM-tvåan och hjälpa honom med hans nyårslöfte. Blir säkert kul :) Det var kul sist i alla fall, fast då var jag inte till så mycket hjälp utan satt mest och fnissade åt hans uppgift, haha. Får skärpa mig imorgon!

Vad ska jag göra annars...? Jag tror inte det blir så mycket fest imorgon, man måste ju spara på krutet till på lördag! :D (För övrigt också en väldigt trevlig dag, haha.) Så du kan ta det lugnt imorrn pappa, jag ska inte vara jättevild! Tror jag... :p

Okej, vad har hänt idag då? Jag har varit på två föreläsningar, en om naturvetenskapernas filosofi och en om samhällsvetenskapliga dilemman. Rätt intressanta, men 4 timmars stillasittande gör att iaf jag blir rätt seg.
Och sen jag kom hem har det inte hänt något mer spännande direkt... Jag har pratat med kompisar (iofs alltid kul) tvättat (yay!) ätit varma mackor (supergott!) och Ben & Jerry's-glass (räddaren i nöden när en icke-kaffedrickande människa är seg!). Nu väntar jag bara på att torktumlaren ska bli klar, sen är väl planen att jag ska sova... Men vi får väl se hur det blir med det!

Vad mer då?
Jag har kollat runt lite efter steppkurser i Nkpg, och har hittat en som börjar i slutet av mars. Tror jag ska pröva det, skulle vara jättekul! Eventuellt att två kompisar börjar också. :D En annan kompis pratade om en kurs i lindy hop, vilket också skulle vara superkul att prova på. Tyvärr är den i Linköping, så det går nog inte... Synd! Aja, det kommer säkert fler gånger.
Hmm, jag tror nästan att en kompis som nyss flyttat från korridoren lämnade kvar rätt mycket av sin tränings-spirit! :p Gym, friskis-pass, eventuella danslektioner... Det var ärligt talat länge sen jag tränade så mycket. Men det är kul! Man har saknat det lite grann. Så man får väl säga "Tack, Chris" då. :)

Nä, nu ska jag sluta snacka dans och träning innan jag blir lika hyper som igår. Måste. Försöka. Sova. (Snart.)
Over and out.

- Jen

Dagens citat

"Efter 1800-talet kom 1900-talet."
- Gästföreläsare i skolan idag.

Detta var något som jag hade hysteriskt roligt åt. Jag satt och fnissade och skrattade inombords åt det rätt länge. Visserligen sades detta i slutet av föreläsningen och jag var ganska trött, men jag tycker fortfarande att det är roligt! Speciellt som det kom från en kille som är doktorand (i någonting, vet inte vad, men tror han var gammal KSM-student...) och som annars gav intrycket av att vara ganska intelligent och bildad. :D

Iaf, då vet ni vilken nivå jag ligger på idag! Jag måste nog börja gå och lägga mig tidigare...

-- Binky

Dans.

Btw, danspasset idag gjorde att jag blev sjukt sugen på att börja dansa på en "riktig" dansskola igen. Något coolt som jag aldrig har provat förut, som typ stepp kanske. Ska definitivt kolla upp det. Någon som är på? Skulle vara sjukt kul!

- Jen

Vår snart? Pretty please?

Nej, nu vill jag verkligen ha vår! Visst, snö är fint, i alla fall när den är helt vit och när den singlar ner i stora luddiga flingor, men nu får det faktiskt nästan räcka känns det som.
När jag gick till gymmet vid sjutiden idag (en promenad som brukar gå på ca 5 minuter men som nu tog nästan 15pga massa snö och is) svor jag för mig själv nästan hela vägen över att vintern inte har börjat försvinna än.
Nu tycker jag att solen och värmen kan komma hit! Jag är trött på att inte kunna gå någonstans utan att riskera att halka och ramla på rumpan. Att bli blöt om fötterna för att man måste pulsa i djup snö hela tiden. Att det är så j*vla kallt att hela jag nästan blir till en istapp efter 10 minuter ute. (Ok, två av dessa grejer skulle kanske kunna undvikas om jag hade bättre skor på mig, men jag är väldigt envis på den punkten. Fast jag saknar mina stoora stövlar lite grann...)
Nä idag är jag verkligen inte ett stort fan av vintern (som ni kanske räknade ut). Och nu borde jag läsa kompendium. Eller nåt.
Over and out.

- Jen

A little bit of this and that.

Första dagen på nya kursen avklarad. :) Gestaltning och Vetenskap heter kursen, och den verkar spännande. Som jag fattde det så ska vi skriva en uppsats och göra en medieproduktion. Det blir nog bra.
Efter introduktionen var jag på Hovet-möte igen, vilket var kul. Mycket flum och skratt, men ändå väldigt produktivt :D

Nu ska jag till Friskis snart, har bokat in mig på danspasset ikväll. Jag försöker övertala en kompis att följa med också, men vi får se om jag lyckas... Danspasset är i alla fall väldigt roligt, och ett bra sätt att träna på. Hett tips!

Något som inte är lika hett är vädret här... Massor av snö, som ser jättefint ut när man är inomhis, men som blir kallt och blött så fort man kommer ut. Suck. Jaja, man ska väl inte klaga egentligen, då får vi väl ingen snö alls nästa år. Men det är så hopplöst att det aldrig blir rätt... Antingen är det ingen snö alls, eller så drunknar man nästan i den. Har vädergudarna inte hört talas om ordet "lagom"? Det är ju iaf Sverige vi lever i, aka "Landet Lagom". Förutom angående vädret då, tydligen...

Nej nu svävade jag nog ut lite grann. Får väl avsluta nu då och börja peppa inför dansen. :)
Ha det bäst allihop!

- Jen

Dagens citat 2

Ännu ett citat, för jag kunde inte låta bli:

"Hmm, är bananflugor o blomflugor samma fluga?"
-Jenny

Ja, jag vet, lägga upp ett citat som jag själv sa... Men efteråt tyckte jag bara att det var en så sjuk och rolig fråga, så ville dela med mig av den. Så nu vet ni vad för sorts saker som snurrar runt i mitt huvud, haha!
Kan dock tilläggas att jag (fortfarande) är väldigt trött. Kanske dags att sova, när inläggen börjar se ut så här...

-- Binky


Tufft jobb.

Nej posten som Hovpoet är sannerligen inte den lättaste. Håller på och försöker skapa, men att skriva texter är inte en barnlek. Speciellt som man dessutom är lika musikalisk som en morot, eller en potatis, eller en... Ni fattar poängen. Jag är poet, inte musiker!
I alla fall, vårat första uppdrag som nya Hovet är, som Jen sagt tror jag, att anordna en förfest till gamla Hovets ära. Till vilken vi måste förbereda gyckel, som är en stolt studenttradition.
Hursomhelst, Hovpoeten är väldigt trött. Och har inte riktigt kommit in i sin kungliga roll än. Så hon behöver lite hjälp.
Så, hur rimmar man på kungadöme? Eller abdikera? Eller drottningmoder? Eller...?Over and out.

--Binky

Flum-program, my ass.

Vem sa att man inte jobbar någonting på KSM? Det var det dummaste jag har hört, känns det som just nu. Idag har jag nämligen ägnat i princip hela dagen åt att läsa kompendiet till nya kursen som börjar imorgon. Och jag är så sjukt trött på det. Tala om sega texter, vissa av dem! Okej, vissa var helt ok och lite intressanta, men de flesta av dem... Jag kan höra en stor kollektiv klagosuck ifrån hela KSM-ettan angående detta kompendium.
Men ok. I'm over it.

Annars då. Idag har jag ätit köttbullar.
Nä alltså, jag har verkligen inte gjort något spännande idag, eller så har jag det, men i så fall har jag glömt bort det. Jag är nämligen rätt trött just nu. Men jag tänkte lägga upp en liten lista om min dag. Snacka om att inte orka anstränga sig med att skriva bra haha :p Här kommer den iaf:

Dagens bästa: Min kompis Therese fyller 20 idag! Grattis igen, och vi ses på systemet :D
Dagens sämsta: Nä, kommer inte på något riktigt hemskt som hänt mig idag. :)
Dagens låt: Goodbye to you, med Michelle Branch. För att den är bra helt enkelt, älskar hennes röst.
Dagens knäppa miss: Avloppet i vårat kök är knasigt, så nu behövs ingen propp när man diskar. Praktiskt! :p
Dagens jobbigaste: Kompendium, no question.
Dagens citat: Syrrans kommentar till förra inlägget. Gillar.

Nej nu ska jag sova tror jag. Skolan börjar ju imorgon, så måste försöka vända tillbaka dygnet. Visserligen börjar vi rätt sent men ändå...
Kram och godnatt allihopa!

- Jen

Att träna är kul!... Oftast.

Gymmet en måndagseftermiddag. Ganska fullt. På löpbandet hamnar jag bredvid en man i 40-årsåldern med lite kulmage. Så länge allt väl.
Jag går fort ett tag, börjar springa, börjar svettas. Efter ungefär 15 minuter börjar undertecknad bli trött, men fortsätter envist. Träning ska ju kännas.
Ytterligare en stund senare gör man dock misstaget att snegla på grannens maskin. Inte bra för självkänslan alls.
Snubben har hållt på i mer än en halvtimme och springer fortfarande på bra. Och jag som började känna mig lite nöjd med mig själv :p
Nä, om man ska bli någorlunda fit till beach 2010 så får man väl börja jobba ordentligt. Nu ska jag gå och äta. Glass kanske.

-- Binky

Första "riktiga" inlägget!

Så, nu har jag haft bloggen i ungefär 15 timmar, och det känns fortfarande bra! Snart kanske jag börjar berätta om den för folk jag känner också, haha :p
Sen senast har det inte hänt så mycket. Efter mitt första inlägg igår sov jag, vaknade, åt frukost, gick till ett möte i skolan, och nu är jag hemma i mitt rum igen. Min nya kurs drar inte igång förrän på onsdag, så det har egentligen inte hänt mycket spännande alls de senast dagarna förutom en del möten...

Men jag kanske borde backa lite och ta det från början?
Jag kommer alltså ursprungligen ifrån Stockholm, eller Solna om man ska vara noga. :) Har bott där hela mitt liv med min familj (och de senaste åren även två katter), fram tills augusti 2009 då jag flyttade hit till Norrköping. Oj, det var nervöst att flytta hemifrån till en helt ny stad... Men det har gått superbra, och jag trivs verkligen!
Programmet jag läser, KSM, är alltså ett mediaprogram, som man kan bli en jäkla massa saker av. Jag kommer inte ens ihåg hela listan med förslag på yrken, lång var den... Förutom detta så är min klass också något av en festklass, vilket jag tycker är jätteroligt, men min pappa tycker är lite mindre bra :p
Mina kompisar kallar det också för "flum-program", men jag förstår inte alls var de får det ifrån...

Nog om det. Idag var jag alltså på möte, Skumpa och Hovet-möte. Men ni icke-KSMare har förstås inte en aning om vad jag bubblar om nu, så ska förklara lite kort. Ni som redan vet allt om detta får väl scrolla lite...
Ok, Hovet (som jag gått med i). De är fadderisterna som varje år tar emot nya KSM-nollan och anordnar Nolle-P. Så det är vad jag kommer hålla på mycket med mycket nu under våren och i början av nästa termin.
Skumpa, som jag inte är med i, är programmets festeri, som ordnar en massa roliga fester och knasigheter.
Iaf, mötet idag handlade om förfest som nya Hovet och Skumpa ska hålla nu på lördag, som är för gamla Hovet och Skumpa. Så nu vet ni vad jag ska göra i helgen också. :)


Oj, det här blev ett långt inlägg om nästan ingenting känns det som... Men men, det är ändå ett inlägg! :D
Men nu ska jag sticka till gymmet. Ha det bäst! Kram.

- Jen

Välkommen till min nya blogg!

För nu har jag äntligen gjort som så många andra och skaffat en, och det är jag redan väldigt glad för!
Bloggen kommer att handla om allt möjligt. Mig själv och min omgivning, seriöst och flummigt, härligt och jobbigt. Jen & Binky.
Ni, kära läsare (fast ni än så länge inte är så många...) kommer att få ta del av massa olika saker härifrån. Platsen är då mest Norrköping, eftersom jag sen augusti spenderar det mesta av min tid i denna söta lilla stad, men också rätt mycket från Stockholm när jag måste fly hem-hem då och då. Sen så kanske det blir något från mer exotiska platser någon gång ibland också, man vet ju aldrig var man hamnar! :)

Ok, that's it for now, and I hope you'll enjoy the show!
Stor kram! Over and out.

//Jenny.

RSS 2.0